De thi va dap an mon Anh Van tuan dau tien

Thứ hai, 28 Tháng ba 2005, 18:27 GMT+7

//

Cuoc thi "Giai de thi truc tuyen co thuong"

Trong khuon kho chuong trinh giai de thi co thuong (dien ra tu 20-3 den 30-4-2005), danh cho tuan le dau tien tu 20 den 27-3-2005, TS da to chuc thi mon Anh Van. Hien da het thoi gian nhan bai cho mon thi nay, nhung dap ung nguyen vong cua nhieu ban doc muon tiep tuc giai de thi de kiem tra trinh do cua minh, chung toi xin dang lai phan de thi va dap an mon nay.

+ DE THI:

Choose the most appropriate word or phrase to fill in the blank:
1. While he …………………… at the poster, the door behind him opened
 a.  stared   b. was stared   c. has stared   d. was staring

2. The workers …………………… to Korea for further training
 a. will send   b. have sent   c. will be sent   d. were sending

3. I would rather you …………………… smoke in here
 a. not    b. not to   c. didn"t   d. don"t

4. That student seldom does well on the tests, …………………… ?
 a. does he   b. doesn"t he   c. is he   d. isn"t he

5. In the newspaper today there …………………… a lot of news about the earthquake
 a. be   b. is   c. are   d. will be

6. Though I have …………………… classes now. I have …………………… free time than last week
 a. fewer / less   b. fewer / fewer   c. less / fewer   d. less / less

7. Why …………………… you always ……………………  with others ?
 a. do / argue   b. did / argue   c/ are/ arguing   d. have / argued

8. I remember ……………………  to the zoo when I was a child
 a. taking   b. to take   c. having taken   d. being taken

9. It is necessary that you …………………… here at 9 am. tomorrow
 a. be   b. will be   c. may be   d. would be

10. I think it"s late. It"s time  we ............. home
 a. go   b. went   c. must go   d. have gone

11. I asked two people the way to the station but ……………………  of them knew
 a. none   b. either   c. both   d. neither

12. The little boy left  the class room …………………  
 a. be noticed    b. noticing   c. unnoticed    d. to notice

13. The streets are so wet this morning. It ……………………  last night
 a. must rain      b. should rain     c. could rain   d. must have rained

14. Coming into the room, he saw Carol where he …………………… her
 a. left   b. had left   c. has left   d. leaves

15. …………………… that we were late, we began to run.
 a. knowing   b. we knew   c. to know   d. we"ve known

16. I can"t help you now. I"m busy …………………… my homework
 a. to do   b. doing   c. do   d. not to do

17. Only by practice …………………… speak English well
 a. we   b. we can   c. we can"t   d. can we

18. I"m very ……………………  in the information you have given me
 a. concerned   b. surprised   c. keen    d. interested

19. She"s seriously ill; There"s ……………………  hope of her recovery
 a. few   b. a few   c. little   d. a little

20. He gave a cry and fell dead on the ……………………
 a. place   b. ground   c. line   d. spot

21. Is there any place in London ……………………  it"s legal to drive on the right ?
 a. where   b. when   c. which   d. that

22. ……………………  it was raining, he went out without a raincoat
 a. in spite   b. despite   c. However   d. although

23. The brothers are so alike. I can"t ……………………  one from the other
 a. say   b. notice   c. mark   d. tell

24. I will do anything but ……………………  the dishes
 a. wash   b. to wash   c. washing   d. will wash
25. I"m going to ……………………  my suit  dry-cleaned for the party
 a. make   b. let   c. cause   d. have

26. No sooner had he sat down to lunch ……………………  there was a knock on the door
 a. when   b. that   c. as   d. than

27. He is a very ……………………  man. He only thinks about himself
 a. selfish   b. generous   c. lonely   d. cowardly

28. She ran, otherwise she ……………………  the train
 a. missed  b. could miss c. would miss  d. would have missed
29. By the time you come home, I ……………………  my report
 a. will finish   b. have finished    c. will have finished   d. had finished
30. …………………… the solar system may be big, it"s a very small part of the universe
 a. because    b. although     c. for     d. since
 


+ DAP AN :

1. D         2. C         3. C          4. A          5. B 

6. A         7. C         8. D         9. A          10. B

11. D       12. C       13. D       14. B        15. A 

16. B        17. D       18. D       19. C       20. D

21. A        22. D        23. D       24. A       25. D

26. D        27. A        28. D       29. C       30. B

TS

Cac bai viet khac:

Tiep theo >>


^ Lên đầu trang ^


Copyright © 2006-2012 by VietBao.vn
Viet Bao Viet Nam - All Rights Reserved.